Honvédelem a középpontban: ismét elindult a Bátrak Ligája versenysorozat, ezúttal Balassagyarmaton

A Honvédelmi Sportszövetség immáron hagyományosnak mondható, rendkívül népszerű sorozata a 2019/2020-as tanévben a balassagyarmati Városi Sportcsarnokban kezdődött, és az otthon szereplő Szabó Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget. Ezüstérmes a Váci Juhász Gyula Általános Iskola lett, a bronzérmet pedig a Szügyi Madách Imre Általános Iskola szerezte meg.

 „A Honvédelmi Sportszövetség célja, hogy segítse a hazafias és honvédelmi szerepvállalást, a fiatalok szellemi és fizikai aktivitását. Minden lehetőséget igyekszünk megragadni, amellyel megszólíthatjuk a fiatalokat. A 2018-as és 2019-es esztendőben a Bátrak Ligája versenysorozat rangot szerzett magának, örömmel indítottuk útra az aktuális iskolai tanévben. Mint tapasztalhattuk, a siklósi forduló után itt, a legbátrabb városban, Balassagyarmaton is nagy sikert aratott” – fogalmazott dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

Balla Mihály országgyűlési képviselő és Csach Gábor polgármester egyaránt kiemelte, hogy a térségben milyen fontosnak tartják a fiatalok hazaszeretetre nevelését, minden programot megragadnak, mert miként hangsúlyozták: „A sporton keresztül nagyon sok minden tanítható, így többek között az oly fontos hazaszeretet. A Honvédelmi Sportszövetség Bátrak Ligája elnevezésű sorozata egy kiváló kezdeményezés, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ebben az iskolaévben mi is otthont adhatunk a versenynek.”

Az eseményre ellátogatott, és az eredményhirdetésénél közreműködött dr. Nébald György, a HS általános alelnöke és Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ tankerületi igazgatója is.

A viadalon a hazai csapatok mellett váci, őrhalmi, érsekvadkerti, szügyi és szécsényi általános iskolás nyolcfős, 7-8. osztályos tanulói küzdöttek a megszokott és új versenyszámokban. Ez utóbbiak közül az egymás elleni vívás és a HS akadálypályája különösen népszerűnek bizonyult.

A BL-forduló a Budapesti Than Károly Ökoiskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola kadét hallgatói hathatós közreműködésével zajlott – nekik is járt a végén a vastaps, mint ahogy az összes csapatnak. A versenyt a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola győzelmével ért véget. Ezüstérmes a Váci Juhász Gyula Általános Iskola lett, a bronzérmet pedig a Szügyi Madách Imre Általános Iskola szerezte meg. De miként ezúttal is elhangzott, s voltaképpen a mottóját adja a sorozatnak: ezen a versenyen mindenki nyert!

A dobogósok a HS sportszerekre váltható pénzjutalmát (500, 400, 350 ezer forint), a többiek különböző ajándékokat vehettek át. Folytatás január 13-án, Kecskeméten.

Forrás: honvedelmisport.hu