Felújította a Tarra vezető utat a HE-DO Kft.

Az aszfaltburkolat cseréje mellett megújították a forgalomtechnikai elemeket és felújították a szakaszon található Kovács-patak hidat is.

Befejezte a burkolatfelújítási munkákat 2019 végén Tarnál a HE-DO Kft. A 24105 jelű tari bekötőúton egy közel 1 kilométeres, valamint egy 530 méteres szakaszon újult meg az aszfaltszőnyeg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által még 2017-ben kiírt közbeszerzési eljárást a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium nyerte, a HE-DO vezetésével.

A megkötött vállalkozási szerződés és a munkaterület 2019 őszén történő átadás-átvétele után megkezdett munkálatokban a HE-DO Kft. szakemberei:

  • mindkét szakaszon felújították és megerősítették a meglévő aszfaltburkolatot,
  • megjavították és szükség szerint korrigálták a vízelvezető rendszert,
  • új buszváró peronokat építettek,
  • telepítettek egy forgalomszámláló berendezést,
  • valamint megújították a forgalomtechnikai elemeket és felújították a szakaszon található Kovács-patak hidat is.

Az előírt határidőre elkészült a felújítás

„A munkaterület átvétele után ideiglenes forgalomkorlátozás bevezetése mellett a láttunk munkához” – mesélt a felújítás részleteiről Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

„A padkanyesést és aszfaltburkolat marást a vízelvezető rendszerek korrekciója, az érintett hídszerkezet félpályás felújítása, majd a meglévő burkolati hibák javítása követte” – ismertette a főépítésvezető.

Ezután láttunk neki az aszfalt kiegyenlítő réteg építésének, a közműszerelvények szintbehelyezésének, peronok építésének, a kapubehajtók és az útcsatlakozások kiépítésének. Végül az aszfalt kopóréteg és az új padkaszerkezet megépítése után, a forgalomtechnikai munkálatok elvégzésével megtörtént a két szakasz műszaki átadása”- tette hozzá.

A munkát mindkét helyszínen a szerződésben előírt határidő alatt végezte el a kivitelező HE-DO Kft. A tari bekötőút egyik szakasza 2019. november 26-án, a másik szakasz pedig 2019. december 11-én készült el.

Forrás: magyarepitok.hu