Elkezdődött a salgótarjáni onkológiai centrum építése

Elkezdődtek az onkológiai centrum építési munkálatai a közelmúltban a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. A központot a Modern Városok Program keretében hozzák létre, közel 14 milliárd forintos támogatással.

Az új intézmény háromszintes és 3300 négyzetméteres lesz majd. A pince szintjén alakítják ki a sugárterápiás részleget, a citosztatikus laboratóriumot, valamint a terápiás kezelőt. A földszinten a járóbetegek szakellátását biztosítják, az első emeleten egy onkológiai osztály, a másodikon pedig egy rehabilitációs osztály üzemelhet majd.

A harmadik emeleten hozzák létre a speciális onkológiai vizsgálatok elvégzésére szolgáló, valamint az épületgépészeti helyiségeket.

Látványterv az új salgótarjáni onkológiai centrumról.

A beruházás keretében új sugárterápiás és a szakellátáshoz előírt eszközöket és berendezéseket vásárolnak, valamint megépítenek egy 104 férőhelyes parkolót is.

Ezen túlmenően új köntöst kap és bővül a sürgősségi betegellátó osztály, valamint kiépül az alap-, szak- és kórházi ellátásokat digitálisan összekötő mintaprojekt is.

A kivitelezési szerződést tavaly novemberben írtál alá Becsó Zsolt országgyűlési képviselő jelenlétében.

Novemberben arról adtunk hírt, hogy Becsó Zsolt országgyűlési képviselő jelenlétében aláírták a kivitelezési szerződést, ezt követeően rövidesen meg is kezdődött projekt tényleges megvalósítása, átadásra került a munkaterület, és már a talajmechanikai vizsgálatok zajlanak.

Ezek a vizsgálatok, a felszín alatt húzódó rétegek mélységi eloszlását, teherbíró képességét pontosítják a kivitelezők számára. Az eredmények alapján az alapozást végző műszaki szakemberek optimalizálják az alkalmazandó alapozási technológiát.

A vizsgálatok két részből állnak: felszín közeli feltárás és talajszelvények kiemelése fúrással, különböző helyeken és mélységekben.