A salgótarjáni színház fesztiváldíjas vígjátékát vetíti az M5 csatorna

„Ott, ahol egyetlen ember kezében összpontosul a hatalom, veszélyes igazat mondani.”-ahogy  az a Zenthe Ferenc Színház Heinrich von Kleist: Az eltört korsó című vígjátékában kiderül. A salgótarjáni előadás nemcsak a Vidéki Színházak Fesztiváljának versenyprogramjába került be, hanem február 04-én 21:53 perckor az M5 csatorna is levetíti.

Már hagyománynak mondható, hogy a Zenthe Ferenc Színház részt vesz a Vidéki Színházak Fesztiválján, ahol a színházi szakma neves zsűritagjai előtt mutathatják meg milyen jók is abban, amit képviselnek. A fesztivált a Thália Színház rendezi meg rendszerint minden évben, lehetőséget adva a legjobb vidéki előadásoknak, hogy megismertettessék magukat a budapesti nagyközönséggel is.

Immár nyolcadik alkalommal hívták színpadra a vidéki teátrumok legjavát, hogy több szempont alapján megmérettessék saját produkcióikat. 2016-ban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a Hazatérés című drámával fesztiváldíjasként térhetett haza, majd tavaly ismét meginvitálták a színházat a fesztivál versenyprogramjába, de ezúttal egy sajátos humorú vígjátékkal indultak versenybe szállni. Az ország legígéretesebb fiatal rendezőjének, Tarnóczi Jakabnak a látásmódján keresztül mutatták be Heinrich von Kleist: Az eltört korsó című vígjátékot.  A rangos fesztiválon ez alkalommal is elismerték a színházat. Az előadás dramaturgját, Varga Zsófiát, a VSZF „Legjobb dramaturgi munka” fesztiváldíjával jutalmazta a zsűri!

„Eltölthetünk egy fél napot a fojtogató légkörű tárgyalóteremben. Itt éppen olyan nehezen kap levegőt a felperes, mint az alperes; pont ugyanúgy lapít a sértett, mint az írnok; a bíró homloka pedig egyre jobban izzad.”

Az eltört korsó – Ajánló videó