Besurranó tolvajt fogtak a rendőrök Salgótarjánban

A rendőrség ügyeletére 2020. január 19-én 17 óra 6 perckor tett bejelentést a sértett, miszerint lakásába ismeretlen személy bement és ellopta kabátját. A nyomozók a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp beazonosították és 2020. február 7-én elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 32 éves B. Rajmundot.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2020. január 19-én 16 óra 30 perc és 17 óra közötti időben a megyeszékhely belterületén, az egyik lakótelepen három lakásba a nyitott ajtón keresztül bement. B. Rajmund két ingatlan előszobájából kabátokat és különféle táskákat tulajdonított el az abban elhelyezett kulcsokkal, okiratokkal és bankkártyával együtt. A gyanúsított a harmadik lakásból – a kutya ugatása miatt – nem lopott el semmit.

A férfi a megalapozott gyanú szerint továbbá január 26. és február 2. között az egyik salgótarjáni ingatlan kerítésén átmászott, a családi ház egyik ablakát befeszítette és onnan három televíziót lopott el.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított B. Rajmundot a nyomozók négy rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A rendőrök a napokban előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.