Régen várt fejlesztés valósult meg: új aszfaltburkolatot kapott az etesi bekötőút

Fotó: HE-DO Kft.

Régen várt útfelújítás valósult meg a közelmúltban Nógrád megyében. Közel három kilométer hosszon újították fel ugyanis az etesi bekötőutat. A kivitelezési munkálatokat a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium végezte – közölte a magyarepitok.hu.

Tari Ádám, a HE-DO Kft. építésvezetője rámutatott: a meglévő pályaszerkezet kijelölt részeire a pályaszerkezet csere után alap-, kötő-, majd kopó aszfaltréteg került, illetve a mélymarások helyén kötő-és kopó aszfaltréteg. -A megmaradó útalapra kiegyenlítő-, és kopó aszfaltréteget építettünk – tette hozzá.

-A padkanyesést és árokrendezést követően a pályaszerkezet cserék és mélymarások következtek – mesélt a felújítás részleteiről Tari Ádám. – Ezután láttunk neki a szegélyek átépítésének és a buszmegállók felújításának – mondta az építésvezető.

-Következő lépés az árokburkolás, a Lefix padkaburkolat készítése, az aszfaltburkolatok építése és a padkaépítés volt. A végleges forgalomtechnika kialakításával fejeztük be a munkát – ismertette, majd hangsúlyozta: az elkészült útfelújítás könnyebbé teszi Etes község lakóinak közlekedését Salgótarján felé.