Nem csillapodik az orkán erejű szél: továbbra is citromsárga figyelmeztetés van érvényben Nógrádban

Kedden kora délelőttig még többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar, az Északi-középhegység térségében havas eső is lehet. Délelőttől kezdve északnyugat felől gyorsan megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Déltől már csak legfeljebb néhol lehet zápor, illetve az Északi-középhegységben hózápor.

Zivatarok miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a meteorológia. A zivatarokhoz néhol 70 kilométert meghaladó szélroham, és kisebb méretű jég társulhat.

Napközben a szél nyugatira, északnyugatira vált, és újra sokfelé viharos lesz. Az északi országrészben elsősorban a magasabban fekvő hegyvidéki területeken, valamint az Észak-Dunántúlon 90 kilométert is meghaladhatja a sebessége. Délutánra viszont veszít erejéből a szél, de erős lökések még az éjszaka folyamán is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel az északi országrészben és az Alföldön.

Széllökések miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére, míg elsőfokút Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas és Veszprém megyére a meteorológiai szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forrás: hirado.hu