Fellobbanó tüzek: egymást érték a riasztások Nógrád megyében

Fotó: illusztráció (MTI/ Nagy Lajos)

Műszaki mentéseknél és tűzeseteknél is beavatkoztak a nógrádi tűzoltók.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata, szolgálati feladat végrehajtása közben a 22-es számú főút Kishartyáni szakaszán közlekedett, a parancsnok észlelte, hogy az út menti árokban egy személygépkocsi az oldalára borult. Az egység a gépjárművet áramtalanította, majd a kerekeire állította. Az autóban utazó hölgy és a gyermeke nem sérült meg.

Cserépkályha robbant fel Acsán a Petőfi utcában. A tűzesethez a berceli hivatásos tűzoltók vonultak, kiérkezés után az izzást megszüntették, egy főt a mentőknek átadtak. A sérült személy az arcán égett meg, elmondása szerint fenyőfával fűtöttek, a lerakódott kátrány a kéményt teljesen eltömítette, ez vezethetett a robbanáshoz. Az idős hölgy rokonoknál lett elhelyezve, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Balassagyarmaton a Blázsik Károly utcában egy fenyőfa veszélyesen megdőlt, a gyalogos forgalmat veszélyeztette, a balassagyarmati hivatásos tűzoltók emelőkosaras gépjárművel a veszélyes fát eltávolították.

Rimóc, Becske, Magyargéc, Szirák határában is szárazfű és bozótos égett néhány négyzetméteren. A szécsényi, salgótarjáni és a berceli hivatásos tűzoltók percek alatt megfékezték a lángokat. A tűzesetek során senki nem sérült meg.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság