Fákat döntött ki, épületeket rongált meg a viharos szél Nógrád megyében

Fotó: illusztráció (MTI)

Több fa is az úttestre dőlt a viharos erejű szélben a 2-es számú úton. Vasárnap este Drégelypalánk közelében egy hat méteres akácfa, majd éjjel Borsosberény térségében egy tíz méteres akác. Hajnalban a rétsági ipari parknál egy húsz méteres fa akadályozta a forgalmat.

Hétfő hajnalban Nőtincs közelében tört ketté és dőlt az útra egy tíz méteres fa. A kidőlt fák valamennyi esetben félpályás útzárat képeztek. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fákat, és az érintett útszakaszokat átvizsgálva több helyen további, az úttestre szakadt ágakat távolítottak el.

Megbontotta a szél egy családi ház tetőcserepeit vasárnap éjjel Romhányban, a Batthyány úton. A berceli hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével közelítették meg a tetőt, megigazították a meglazult cserepeket, majd a szomszédos lakóháznál ugyanezt tették.

Egy húsz méteres fenyőfa gyökerestől kifordult a földből, majd a vezetékeket magával húzva kettétört és kidöntött két fa villanyoszlopot vasárnap hajnalban Mátraszentimrén, a Dózsa György és a Deák Ferenc utca kereszteződésénél. A pásztói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a kidőlt fát, megszüntetve a forgalmi akadályt. Az áramszolgáltató a hétfői napon cseréli a kidöntött oszlopokat, tájékoztatásuk szerint az ebből adódó áramkimaradás mintegy harminc házat érint.

Villanyvezetékre dőlt egy tíz méteres akácfa hétfő reggelre Bátonyterenyén, a Petőfi úton is. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak a helyszínre, és távolították el a fát.

Betörte a viharos erejű szél egy nyolcadik emeleti, üresen álló lakás ablakait, a törmelékek pedig a gyalogosokat veszélyeztetve hullottak le a járdára hétfő reggelre Salgótarjánban, az Ybl Miklós úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a járdaszakaszt lekerítették és létraszer segítségével megközelítették a lakást, majd kiemelték a károsodott ablaktáblákat. Az ablakok cseréjéről a továbbiakban a lakásszövetkezet gondoskodik.