Koronavírus: felajánlotta egyhavi fizetését a védekezésre Bátonyterenye polgármestere és alpolgármestere

Korábbi fotó: Gyurkó Péter

Szerdán újabb fontos döntéseket hozott meg a város vezetése a járvány elleni óvintézkedések részeként – tájékoztatta lapunkat Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere.

-Felajánlották egyhavi tiszteletdíjukat és fizetésüket

-A Fidesz önkormányzati képviselői és külsős bizottsági tagjai egyhavi tiszteletdíjukat felajánlották a járvány elleni küzdelemre. Alpolgármester társammal, Letovai Zoltánnal egyhavi fizetésünk és költségtérítésünk ugyancsak a védekezésre ajánlottuk fel – hangsúlyozta a polgármester.

Frissítés (19:10) -Két ellenzéki képviselő is felajánlotta tiszteletdíját

Bátonyterenye polgármestere Facebook oldalán tette közzé, hogy időközben két ellenzéki képviselő, Berki Jánosné (JOBBIK, DK, MOMENTUM, LMP, Mindenki Magyarországa) és Várszegi István (Magyarországi Munkáspárt 2006, Európai Baloldal, Bátonyterenyei Polgárokért Egyesület) is csatlakozott a Fidesz frakció felajánlásához. -Úgy látszik sikerül az összefogás a nemes cél érdekében! – írta.

-Csökkentik a buszjáratok

A város vezetője kiemelte: a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel döntést hozott a buszjáratok csökkentéséről illetve a nyári szünidei járatokra történő átállásról, amely a Volánnal történt egyeztetést követően március 23-tól lép majd érvénybe.

-A polgármesteri hivatal átáll a távmunkára

Nagy-Majdon József elmondta: miután egyeztetett a város jegyzőjével dr. Lengyel Tamással arra döntésre jutottak, hogy a polgármesteri hivatal átáll a távmunkára, csökkentett ügyfélfogadással. -Aki tudja telefonon érdeklődjön és kérjen időpontot. Egyéb esetben a portán tud érdeklődni az ügyintézés mikéntjéről -tette hozzá.

-Segítők jelentkezését is várják!

-Úgy látjuk, most háttérbe kell tenni minden ellentétet, teljes összefogásra van szükség. Ebben a szellemben várjuk önkéntes segítők jelentkezését időseink ellátása, megsegítése, a város minél zavartalanabb működése érdekében a titkarsag@batonyterenye.hu email címre. Kérjük feltüntetni, rendelkeznek-e gépjárművel, van-e egészségügyi vagy szociális végzettségük esetleg egyéb olyan végzettség, ami életeket menthet! Mindenkire szükség van, ha a helyzet rosszabbra fordul! – mondta Nagy-Majdon József.

-Maradjon otthon (aki teheti)!

-Megteszünk mindent ami tőlünk telik a bátonyterenyei lakosság védelmében, de ez mit sem ér Önök nélkül! Legyenek fegyelmezettek, maradjanak otthon (aki teheti)! Fokozottan kérem idősebb polgártársaink fegyelmezett otthon tartózkodását! Senkit nem hagyunk magára, mindenkinek segítünk! – hangsúlyozta a város vezetője.