Autóbaleset történt Mátraverebélyben, egy ember megsérült

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Mátraverebély belterületén, a Dózsa György úton közlekedett személygépkocsival egy 23 éves férfi, amikor egy másik gépkocsi előzésébe kezdett, azonban a megelőzni kívánt jármű balra kanyarodott és összeütköztek. A balesetben egy személy sérült meg.

Több közlekedési baleset kiváltó oka az előzési és a kanyarodási szabályok megsértése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, annak megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek.

Ugyanígy az előzés során is nagyon körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem előzi-e már a járművét, az előtte haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőverhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

Balra kanyarodást végző és előzését megkezdő járművek esetén mindkét sofőrre vonatkoznak szabályok. A kanyarodó csak akkor kezdheti meg irányváltoztatását, ha meggyőződött arról, hogy őt nem előzik. Az előzést végző egy balra kanyarodó mellett pedig csak jobbról haladhat el. Hogy e szabályoknak mindkét fél eleget tudjon tenni, elengedhetetlenül szükséges az irányjelző, illetve a visszapillantó tükrök használata.

Kérjük a járművezetőket, az előzési szabályok mellett fokozottan figyeljenek a kanyarodás szabályainak betartására is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Forrás/Fotó: police.hu