Teljes terjedelmében égett egy raktárépület Bátonyterenyén

Az elmúlt hétvége is szabadtéri tüzekkel kezdődött. Péntek este egy raktárépület is teljes terjedelmében égett Bátonyterenyén. Vasárnap pedig egy kiránduló is kisebb bajba került, illetve egy fa is gondot okozott.

Megyeszerte égett száraz fű, gazos terület és nádas összesen mintegy huszonhét hektáron. Tűzoltóinkat vegetációs tüzek miatt riasztották Vizslásra, Kazárra, Magyargécre, Pásztóra, Etesre, Bátonyterenyére, Varsányra, Nógrádkövesdre, Szirákra és Sóshartyánba is. A rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltóin kívül a megye valamennyi egysége mozgásban volt.

Péntek este teljes terjedelmében égett egy százhúsz négyzetméter alapterületű raktárépület és a benne tárolt faipari termékek Bátonyterenyén, az Ózdi úton. A lángok az épület közelében álló gépjárművek kerekeire is átterjedtek, illetve a tetőszerkezet egy része is beszakadt. A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a tüzet négy vízsugárral eloltották.

Az eset során a raktárépületben nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere vizsgálja.

Egy hat méter mély vízmosásba esett egy kiránduló személy vasárnap délután Salgótarjánban. A kiránduló nem sérült meg, és a helyi hivatásos tűzoltók, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület önkéntesei segítségével, saját lábán jutott ki az árokból.

Egy hat méter magas fa ágai közé akadt egy villanyvezeték Püspökhatvanban, a Szabadság utcában vasárnap délután. A berceli hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították az ágat.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület