Tájékoztató a Nógrád megyei munkaügyi ügyfélszolgálatok elérhetőségéről

Fotó: illusztráció

Elsősorban elektronikus úton történik az ügyintézés a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályain. Kérjük, az álláskeresőként történő nyilvántartásba vétel, valamint az álláskeresési ellátás iránti kérelem esetén is az elektronikus ügyintézést részesítsék előnyben.

Kérelmeiket beadhatják a www.munka.hu oldalon, illetve elküldhetik e-mailen keresztül a lakó vagy tartózkodási helyük szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályának. Akik az elektronikus ügyintézést nem tudják megoldani, postán juttassák el a dokumentumokat. Amennyiben csak személyes megjelenéssel tudja teljesíteni a kérelem vagy az ellátás megállapításához szükséges dokumentumok leadását, azt gyorsított eljárás mellett, a foglalkoztatási osztályok előtereiben elhelyezett gyűjtődobozok útján teheti meg. Kérdés esetén a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak munkatársai telefonon adnak bővebb felvilágosítást.

Tájékoztató álláskeresők részére az elektronikus ügyintézés lehetőségéről

Személyes megjelenés helyett kérjük, válassza az elektronikus ügyintézést.

A nyilvántartásba vétel, illetve ellátás megállapítása a www.munka.hu honlapon keresztül lehetséges. Az oldalon a „Foglalkoztatás” panelre, majd a következő oldalon, a felső szekcióban található „Álláskeresőknek” fülön az „Elektronikus kapcsolattartás” menüpontot kell kiválasztani. A megjelenő felületen „A program eléréséhez kérjük, kattintson ide!” szövegben elhelyezett linken keresztül érhető el az elektronikus ügyintézési felület. A kérelmező itt elsőként a kapcsolattartási nyilatkozattal találkozik, amelyet a „Tudomásul veszem” gomb megnyomásával tud elfogadni. A folytatásban a TAJ-szám és születési dátum megadásával lehet továbblépni, majd kiválasztani a szükséges „Előzetes nyilvántartásba vételi kérelem” menüpontot. Ezt követően a kérelmező e-mailt fog kapni a további tudnivalókról.

Az előbbiekben ismertetett elektronikus lehetőségek útján a keresőtevékenység is bejelenthető, illetve kötelező együttműködésüket is teljesíthetik ezen a felületen. Az ellátás megszüntetésével és a nyilvántartásból való törléssel kapcsolatos dokumentumokat ügyfélkapura, e-mailben vagy postai úton kézbesítjük. Az ellátás lejárta esetén a folyósítást megszüntető dokumentumokat, továbbá a foglalkoztatást helyettesítő támogatás megállapításához szükséges hatósági bizonyítványt az ügyfélkapura, illetve e-mailben vagy postai úton kézbesítjük. A nyugdíj előtti álláskeresési segély iránti kérelmet elsősorban szintén ügyfélkapun keresztül, e-mailben vagy postai úton lehet benyújtani.

Kérjük, hogy jelentkezését a továbbiakban (is) elektronikus úton, e-mailen keresztül küldje meg. A foglalkoztatási osztályok munkatársai szintén e-mailben fognak tájékoztatást adni a következő időpontról.

Aki hatósági bizonyítványt kíván igényelni, ugyancsak e-mailben jelezze a lakó vagy tartózkodási helye szerint illetékes foglalkoztatási osztálynak. Aki rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel, ott kapja meg az igazolást, a többieknek postai úton kézbesítjük.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályainak elérhetőségei

Salgótarjáni Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya
Cím: 3100 Salgótarján, Fürdő út 3.
Telefonszám: +36 32 316 624
E-mail: foglalkoztatas.salgotarjan@nograd.gov.hu

Balassagyarmati Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 2660 Balassagyarmat, Ady Endre utca 2.
Telefonszám: +36 35 795 116
E-mail: foglalkoztatas.balassagyarmat@nograd.gov.hu

Bátonyterenyei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 3078 Bátonyterenye, Madách út 6/B.
Telefonszám: +36 32 553 366
E-mail: foglalkoztatas.batonyterenye@nograd.gov.hu

Pásztói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 3060 Pásztó, Cserhát lakónegyed 11.
Telefonszám: +36 32 460 056
E-mai: foglalkoztatas.paszto@nograd.gov.hu

Rétsági Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 2651 Rétság, Radnóti út 2.
Telefonszám: +36 35 550 118
E-mail: foglalkoztatas.retsag@nograd.gov.hu

Szécsényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály
Cím: 3170 Szécsény, Kossuth út 23.
Telefonszám: +36 32 370 986
E-mail: foglalkoztatas.szecseny@nograd.gov.hu

Kérjük, csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen a foglalkoztatási osztályokat.

(Nógrád Megyei Kormányhivatal)