Egyre több a szabadtéri tűzeset Nógrád megyében

Fotó: illusztráció (MTI/Vajda János)

Kedden is sok helyszínre hívták a nógrádi tűzoltókat. Bátonyterenyén és Rimócon a száraz fű és a nádas égett, míg két másik településen a korom izzott a kéményben.

 

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Salgótarjánban, a Kálmán Imre úton kedden, kora délután, illetve késő délután Balassagyarmaton, a Jópalócok útján. A salgótarjáni és a rétsági hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást, kitisztították a kéményt. Sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Száraz fű, nádas és bozótos égett kedden délután ötven hektáron Rimócon, huszonöt hektáron Szirákon, emellett Bátonyterenyén két helyen is kigyulladt a vegetáció: a 23-as út 4-es kilométerénél kétszáz négyzetméteren, valamint az Erzsébet út melletti patak partján.

Összehordott szemét kapott lángra néhány négyzetméteren Salgótarjánban, a Füleki úton. Este ugyancsak száraz fű, bozótos, illetve tölgyes aljnövényzete fogott tüzet összesen négy hektáron Nagyorosziban, a 2-es főút 69-es kilométerénél.

A tüzeket a salgótarjáni, a balassagyarmati, a bátonyterenyei, a berceli, a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Ipoly-völgyi Különleges Mentő Egyesület önkéntesei kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el. Az esetek során senki sem sérült.

Tárolt trágya égett húsz négyzetméteren Nagylócon, az Ady Endre úton kora délután. A szécsényi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság