Koronavírus: szájmaszkot és gumikesztyűt osztott az önkormányzat Pásztón

Több mint 2000 darab szájmaszkot és gumikesztyűt osztott szét az önkormányzat kedden és szerdán a Nógrád megyei Pásztón – tájékoztatta a Concrete Médiát a város polgármestere.

Farkas Attila elmondta: védőeszközöket kaptak a polgármesteri hivatal és a hozzá tartozó intézmények dolgozói, így az idősek otthonába, a városgazdálkodáshoz és az óvodákba is vittek maszkokat és kesztyűket.

A város első embere hozzátette: ezen felül a Margit kórházba (csak ide 500 szájmaszk,200 pár gumikesztyű), a közmunkásoknak, a polgárőröknek, tűzoltóknak, mentősöknek, állami gondozottaknak és tanáraiknak, a rendőrségnek, körzeti -és gyermekorvosoknak, fogorvosoknak ,nagyobb ABC boltok dolgozóinak, gyógyszertáraknak,hentesüzleteknek, pékségeknek, zöldségeseknek is jutott a védőfelszerelésekből.

Szeretném megköszönni Nagy-Majdon József bátonyterenyei polgármester Úrnak és kínai testvérvárosának a segítséget a szájmaszkok beszerzésében és Belák Miklósnak a fuvart. A pásztói Polgármesteri Hivatal dolgozóinak az áldozatos munkájukat, hogy eljuttatták a csomagokat a címzettekhez. Sajnos jómagam karantén miatt csak a beszerzésben, szervezésben tudtam részt vállalni -hangsúlyozta Farkas Attila.