Letartóztatták a nógrádmegyeri dílert, egy fiatalkorúnak is adott a drogból

A szécsényi nyomozók befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát a 31 éves férfi ellen.

Egy 31 éves nógrádmegyeri férfi 2019 nyarától 2019. november 12-ig terjedő időszakban fehér, porszerű kábító hatású vegyületet szerzett be. A lakóhelyén az anyagot több személy részére rendszeresen kábító hatású szerként kínálta fel, továbbá ellenszolgáltatás nélkül átadta, illetve anyagi haszonszerzés céljából értékesítette. Megalapozott a gyanú arra is, hogy a férfi 18. életévét be nem töltött ismerősének is adott át fogyasztásra a porból.

A nyomozók a férfi lakásán 2019. november 19-én megtartott kutatás során 12,65 gramm alufóliába csomagolt fehér port foglaltak le, amely a nyomozás során kirendelt szakértő véleménye alapján új pszichoaktív anyagnak minősül. A rendőrök elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették a 31 éves férfit.

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói a jelenleg is letartóztatásban lévő nógrádmegyeri lakos ellen két rendbeli új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Forrás: police.hu