Fidesz-KDNP: Salgótarján polgármestere tájékoztassa a lakosságot a veszélyhelyzeti döntésekről

Fenyvesi Gábor frakciószóvivő egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: Gyurkó Péter

A salgótarjáni Fidesz-KDNP frakció nyilvános felhívással élt Salgótarján polgármestere felé a veszélyhelyzet kezelésével és kommunikációjával kapcsolatban csütörtökön. A felhívást változtatás nélkül közöljük:

Felhívás Salgótarján Polgármesteréhez

Tisztelt Fekete Zsolt polgármester Úr!

A Kormány 2020. március 11. napján veszélyhelyzetet hirdetett ki, ezzel egyidejűleg a különleges jogrend került bevezetésre. Polgármester úr 2020. március 16-ra rendkívüli találkozót hívott össze a közgyűlés képviselőivel, ahol bejelentette: ez azt jelenti, hogy a törvényben meghatározott kivételekkel a Közgyűlés feladat – és hatáskörét a
polgármester gyakorolja.

Mi egyértelművé tettük, hogy a veszélyhelyzet alatt minden szükséges döntéshez konstruktívan állunk és mindenben támogatjuk a polgármestert. Kértük viszont, hogy konzultáljon velünk, hogy az egyes intézkedésekről ne a sajtóból értesüljünk, ezáltal is segítve a veszélyhelyzeti döntések kommunikációját. Ez a tájékoztatás se felénk, se a lakosság irányába nem valósul meg!

Tisztelt Polgármester Úr!

A salgótarjániak biztonságérzetét nem a hangosautó és néhány, a közösségi oldalán megjelenő PR bejegyzés szolgálja – miközben tapasztalják a többi megyei polgármester munkáját, aktivitását! Önnek nem az a dolga, hogy az esti tapsokat szervezze a Facebook oldalán, hanem, hogy minden döntéséről, intézkedéséről tájékoztassa Salgótarján lakosságát, amit értük tesz. Ez eddig elégtelen volt.

Kérjük, hogy naponta tegyen „jelentést”, adjon tájékoztatást, hogy azon a napon mit tett Ön, az önkormányzat, a hivatal a salgótarjáni emberek biztonságáért. Fogadja meg tanácsunkat!

Kérjük nyilvános válaszát az alábbi konkrét kérdésekben, felvetésekben:

Védőfelszerelést (maszkot, kesztyűt stb.), fertőtlenítő szereket szereztek-e be?

Azokat eljuttatták-e a megyei kórház orvosainak, ápolóinak, vagy az önkormányzati alapellátáshoz tartozó háziorvosoknak, védőnőknek, szociális területen dolgozóknak, a város intézményeiben dolgozóknak stb.?

Salgótarjánban települési szintű „gondoskodói hálózat-ot” megszervezték-e? Az idősek, egyedül élők, önmagukról gondoskodni nem tudók ellátását megszervezték-e? Toboroztak-e önkénteseket, áttekintették-e a város alkalmazottait, kiket lehet bevonni az idősek ellátásába? Felvették-e az érintettekkel a kapcsolatot?

Kérjük, vizsgálják meg a vállalkozásokat, cégeket érintő adókedvezmények lehetőségét! Állítsanak össze a cégeket és a lakosságot is szolgáló gazdaságvédelmi intézkedési csomagot!

Várjuk válaszait! A továbbiakban is biztosítjuk együttműködésünkről, minden a veszélyhelyzet alatt a salgótarjániak érdekében meghozott döntésével kapcsolatban – amiről tudunk.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy frakciónk a február havi tiszteletdíja minimum 50%-át már befizette a Polgári Salgótarjánért Alapítvány számlájára, innen fogjuk a védekezést célirányosan támogatni. Ezen felül mindannyian ott segítünk és azzal, amivel tudunk.

Önnek és családjának sok erőt és jó egészséget kívánunk! Vigyázzanak magukra!

Salgótarján, 2020. március 26.

Fidesz-KDNP frakció tagjai