Négy baleset történt egyetlen nap alatt Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 36 éves férfi közlekedett motorkerékpárral 2020. március 30-án a délutáni órákban Cered irányából Zabar felé, amikor egy balra ívelő kanyar után a járművel lehaladt az úttestről és egy fának ütközött. A balesetben a motorkerékpáros megsérült.

Cserháthaláp külterületén egy 61 éves férfi közlekedett személygépkocsival, amikor egy jobbra ívelő kanyarban egy másik jármű előzésébe kezdett. A férfi az előzés során lehaladt a bal oldali füves padkára, ahonnan járművét visszakormányozva nekiütközött a megelőzni kívánt személygépkocsi jobb oldalának. A balesetben nem sérült meg senki.

Az elmúlt 24 órában Nógrád megyében további két anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A rendőrség a balesetek körülményeit vizsgálja.

A kétkerekű motoros járművel utazók baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ezért fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik. Ne feledjék, hogy a balesetben földhöz csapódott bukósisakot minden esetben le kell cserélni, még akkor is, ha kívülről nem látszik komoly sérülés, mert ilyenkor az ütéselnyelő réteg már nem képes ellátni feladatát.