Vasárnaptól ismét lesz szabadtéri mise Szentkúton, de a búcsú elmarad

Mátraverebély, 2016. február 2. Majnek Antal munkácsi megyéspüspök (k) a Gyertyaszentelõ Boldogasszony ünnepén tartott szabadtéri szertartáson a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen 2016. február 2-án. MTI Fotó: Komka Péter

Vasárnaptól, május 24-étől újra tartanak szabadtéri miséket Mátraverebély-Szentkúton – közölte a nemzeti kegyhely a honlapján.

A váci püspök rendelkezését idézve kérik azokat az időseket és betegeket, akik veszélyeztetve érzik magukat vagy a hozzátartozóik között van, akit veszélyeztethetnek, fontolják meg a misén való részvételt. A többi katolikus számára a vasárnapi szentmisén való részvétel ismét kötelező, a korábbi felmentés megszűnik – írták.

A járványhelyzet miatti szabályok szerint legfeljebb kétszáz ember vehet részt egy szabadtéri misén, így a pünkösdi búcsút sem szabad megtartani. Kérik a zarándokcsoportokat, hogy most ne menjenek a Nógrád megyei kegyhelyre, hanem valamelyik nyár végi vagy ősz eleji búcsún vegyenek majd részt. Nem tartják meg idén az óvodások május 23-ai zarándoklatát sem – olvasható a honlapon.