Emberölési kísérlet Bátonyterenyén: 15 percen belül elfogták a késelőt

A képen látható O. Ferenc késsel szúrta meg a fiatal helyi nőt. Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást O. Ferenc 38 éves bátonyterenyei lakos ellen.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2020. május 28-án 17 óra körül Bátonyterenye belterületén egy nőt szúrtak meg, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

A rendőrök a bejelentést követően a város belterületén 15 percen belül elfogták, és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható O. Ferencet. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. május 28-án a bejelentést megelőzően röviddel megfenyegette, majd egy késsel többször megszúrta nőismerősét, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A nyomozók az előállított 38 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették, és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.