Megverte, majd szexre kényszerítette a különélő feleségét egy férfi Nógrád megyében

Fotó: illusztráció

A Pásztói Járási Ügyészség egy huszonöt éves Nógrád megyei férfi letartóztatásának elrendelését indítványozta, aki súlyosan bántalmazta tőle különélő feleségét.

A gyanú szerint a férfi 2020. május 23-án 22 óra körüli időpontban megtévesztéssel az albérletébe csalta a tőle különélő feleségét, majd a lakásban őt többször ököllel fejen illetve testszerte megütötte.

A nő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás módjára, a bántalmazott testrészre tekintettel fennállt a súlyosabb, csonttöréses sérülés keletkezésének a lehetősége, melynek elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A bántalmazást követően a vádlott szexuális cselekményre kényszerítette a sértettet, amelynek a nő a korábbi bántalmazás miatti félelmében eleget tett.

A gyanúsított cselekménye hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntette kísérletének a megállapítására alkalmas, melyek büntetési tétele a halmazati szabályok szerint két évtől tizenegy évig terjedő szabadságvesztés.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását.