Képzést tartottak a polgárőr egyesület tagjainak Bánkon

A közös feladatellátás hatékonysága érdekében a Rétsági Rendőrkapitányság osztályvezetője tartott előadással egybekötött megbeszélést Bánkon a helyi polgárőröknek.

A lakosság biztonságérzetének növelésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában a rendőrség kiemelt stratégiai partnere a polgárőrség. A napokban Hajduk Hajnalka rendőr alezredes, a Rétsági Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője tartott képzést a polgárőr egyesület tagjainak Bánkon. A Polgármesteri Hivatalban Kaplonyi Mihály, az egyesület vezetője és 12 polgárőr fogadta az osztályvezetőt, aki megköszönte az egyesület tagjainak az eddigi példaértékű és magas színvonalú együttműködést. A polgárőrök részére Hajduk Hajnalka rendőr alezredes prezentációval kiegészített előadást tartott a közös intézkedések során tanúsítandó magatartásról, a folyamatos párbeszédről és az információáramlás fontosságáról. Tájékoztatta a település polgárőreit a feladataikról, jogaikról kötelezettségeikről.

A rendőrkapitányság munkatársai, valamint az egyesület tagjai az idén további hasonló megbeszélés, illetve képzés megtartását tervezik, ezzel is növelve a közös szolgálatellátás hatékonyságát.