Részeg autós sodort el egy kerékpárost Balassagyarmat közelében

Fotó: police.hu

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Balassagyarmat irányából Ipolyszög felé haladt a 22-es számú főúton személygépkocsival egy 56 éves férfi, amikor járművével elsodort egy előtte, vele azonos irányba haladó kerékpárost, aki elesett és megsérült. A gépkocsi vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

A balesetek elkerülése miatt felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat és alkohol fogyasztását követően ne üljenek a volán mögé!

Fotó: police.hu