Két baleset is történt az elmúlt 24 órában Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

Egy 20 éves férfi közlekedett Hatvan irányából Salgótarján felé 2020. június 25-én este tehergépkocsival, amikor a menetiránya szerinti jobb oldali erdős területről egy őz ugrott elé, amit elütött.

Acsa és Galgaguta közötti útszakaszon haladt személygépkocsival egy 32 éves férfi 2020. június 26-án a hajnali órákban, amikor egy enyhe jobbra ívelő kanyarban szarvas ugrott elé. A férfi az ütközést nem tudta elkerülni, és elütötte a vadat.

Egyik balesetben sem történt személyi sérülés, mindkét vad elpusztult, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a következőket javasolja a balesetek megelőzése érdekében:

  • Haladása során fokozottan figyeljen, hogy időben észlelje a vadon élő állatokat!
  • Lehetőség szerint szereljen vadriasztót járművére!
  • Fontos, hogy a vezető folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát. Amennyiben vadat lát, lassítson, hiszen a vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek!
  •     Ha mégis, hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, dudáljon, de soha ne rántsa félre a kormányt, még ha így el is üti az állatot! Egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb baleset következhet be.
  • Azokon az útszakaszokon, ahol fokozottan kell számolni vadak jelenlétével, figyeljék az erre figyelmeztető jelzőtáblákat, és csökkentsék sebességüket és körültekintően közlekedjenek!

 …hogy mindenki hazaérjen!