Tizenéves tolvajokat fogtak el a rendőrök Salgótarjánban

Fotó: illusztráció (police.hu)

Gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók a két fiatalt, akik Salgótarján belvárosában táskát loptak el a sértettektől.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon indult nyomozás adatai alapján egy 16 éves fiú 2020. június 16-án a megyeszékhely belterületén kerékpárral közlekedve a sértett kezéből a táskát kirántotta, majd a benne lévő mobiltelefonnal, készpénzzel és személyes iratokkal együtt elmenekült.

Pár nappal később egy 16 éves alsózsolcai lakos egy nő mögé lépett, és kezéből kirántotta táskáját, majd az abban lévő pénztárcával, készpénzzel és személyes iratokkal együtt elfutott.

A rendőrök a nyomozás során beszerzett adatok alapján a személyeket beazonosították, és 2020. június 27-én mindkét fiatalkorút elfogták, majd a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállították. A nyomozók a salgótarjáni lakost lopás bűntett, míg az alsózsolcai fiút lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A salgótarjáni lakos ellen a Balassagyarmati, valamint a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözést rendelt el, mivel eltávozását követően a büntetésének letöltésére kijelölt intézetbe határidőig nem tért vissza. Az egyenruhások a kihallgatását követően a fiatalkorút az intézménybe visszaszállították.