Érsekvadkert: parkoló autónak ütközött, majd elhajtott a helyszínről

Az elmúlt napon egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Érsekvadkert belterületén 2020. június 28-án a délutáni órákban egy eddig ismeretlen személy az általa vezetett gépjárművel nekiütközött egy parkoló személygépkocsinak, majd adatai hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja a figyelmet, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismert nevén KRESZ, előírja a járművezetők részére a baleset helyszínén végrehajtandó feladatokat. Ha a baleset halált, vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.

Ha személyi sérülés nem történt, de valamelyik érdekelt a baleset miatt rendőri intézkedést kér és értesítette a rendőrséget, a balesettel érintett járművek vezetőinek a rendőri intézkedést meg kell várniuk. Ha nincs személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, kötelesek egymás számára a személyazonosságukat igazolni és megnevezni azt a biztosítót, amellyel a járműre felelősségbiztosítást kötöttek.

Amennyiben a közlekedési baleset során személyi sérülés történik, illetve akkor, ha egy jármű kigyulladt, a balesettel nem érintett járművek vezetői is kötelesek a tőlük elvárható segítséget nyújtani.