Elmaradnak a nyári rendezvények, de a városvezetés irodáit felújították Salgótarjánban

Fenyvesi Gábor frakciószóvivő a hétfői sajtótájékoztatón. Fotó: Kis Krisztián

Hosszú idő után közgyűlést tartottak a nógrádi megyeközpontban, ahol a polgármester tájékoztatást adott a veszélyhelyzet alatt meghozott intézkedésekről, illetve azt is elmondta, hogy idén elmaradnak a nyári nagyrendezvények, és a strandot sem lehet igénybe venni a szebb napokat is megélt városban. A közösségi oldalakon rengetegen felháborodtak a meghozott döntések kapcsán. A Fidesz-KDNP helyi frakciója szerint így próbál meg spórolni az önkormányzat, érdekes módon viszont a városvezetés irodáinak felújítására, és a légkondícionálók cseréjére jutott forrás a járvány idején – mondta hétfői sajtótájékoztatóján a kormánypártok helyi szóvivője.

Fenyvesi Gábor rávilágított arra is: az önkormányzat nem tájékoztatta kellőképpen a lakosságot a járvány idején. Míg Balassagyarmat vezetése ezt példáértékűen minden nap megtette, a salgótarjáni polgármester napokra eltűnt a nyilvánosság elől, még egy sajtóközleményt sem adtak ki a meghozott intézkedésekről.

A szóvivő emlékeztett: elmaradnak a nyári nagyrendezvények a városban, távhő rekonstrukció miatt nem lehet srandolni sem (helyette a városi uszoda áll rendelkezésre), viszont Fekete Zsolt kedvenc eseménye a ralli verseny idén is meg lesz tartva, sőt a járvány idején még a városvezetők irodáinak modernizálására is jutott idő.

„A városvezetés képtelen lett volna kezelni egy komolyabb járványt”

-Szerencsére a vírushelyzet kapcsán nem alakult ki súlyosabb helyzet Salgótarjánban, hiszen ellenkező esetben a városvezetés képtelen lett volna azt kezelni – vélekedett Fenyvesi Gábor.

A szóvivő a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a város gazdasági programjával sem értenek egyet. -Program nélkül, azzal az ígérettel, hogy Salgótarján önfenntartó város lesz és ide majd a brüsszeli pénzek érkeznek lehetett választást nyerni, csak ezek közül semmi nem valósult meg – hangsúlyozta, majd aláhúzta: úgy nem tud majd előrébb lépni a megyeközpont ha a vezetők egyrészről ellenállnak, nem hajlandóak az együttműködésre, a mások oldalról pedig várják a kormányzattól a pénzt.