Több mint egymilliárd forintot nyert települési fejlesztésekre a Nógrád megyei önkormányzat

Nógrádban újabb 6 projekt, 1,2 milliárd forint értékben valósulhat meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében - közölte a megyei közgyűlés elnöke.

Nógrád megye önkormányzata 1,2 milliárd forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, a pénzből hat településen valósulnak meg fejlesztések – közölte a megyei közgyűlés elnöke hétfőn az MTI-vel.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) elmondta: az eredeti 41 milliárdos megyei TOP-keret felosztása után a keretemelésnek köszönhetően a térség újabb forrásokhoz jutott, így a nógrádi támogatások összege már meghaladja a 47,5 milliárd forintot, amivel a lakosságszámra vetítve Nógrád megyébe érkezett a legmagasabb TOP-támogatás.

Ismertette, a legújabb döntésnek köszönhetően az 1,2 milliárd forintból turisztikai fejlesztést valósíthat meg Cereden az Ars Longa Nonprofit Művészeti Egyesület, bölcsődét építhet Pásztó város és Mihálygerge község önkormányzata, megvalósíthatja a belterületi csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos feladatait Mátramindszent és Becske önkormányzata, Szirák pedig az egészségügyi alapellátás infrastruktúráját fejlesztheti.