Új bölcsődét építenek Pásztón | Concrete Média

Fotó: illusztráció (Komka Péter)

Pásztó város önkormányzata hozzávetőleg 350 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán, a pénzből rövidesen új bölcsődét építenek majd – tájékoztatta a Concrete Médiát a település polgármestere.

Farkas Attila elmondta: nagy igény mutatkozott az új bölcsődére, a megítélt forrásnak köszönhetően pedig hamarosan újabb 24 gyermeknek tudnak majd helyet biztosítani a meglévő 12 férőhely mellé.  -Köszönöm az országgyűlési képviselőinknek és a megyei közgyűlés elnökének a támogatást! – fűzte hozzá.

Összesen 1,2 milliárd érkezik hat nógrádi településre

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke hétfőn arról tájékoztott, hogy az eredeti 41 milliárdos megyei TOP-keret felosztása után a keretemelésnek köszönhetően a térség újabb forrásokhoz jutott, így a nógrádi támogatások összege már meghaladja a 47,5 milliárd forintot, amivel a lakosságszámra vetítve Nógrád megyébe érkezett a legmagasabb TOP-támogatás.

Ismertette, a legújabb döntésnek köszönhetően 1,2 milliárd forintból turisztikai fejlesztést valósíthat meg Cereden az Ars Longa Nonprofit Művészeti Egyesület, Pásztó mellett bölcsődét építhet Mihálygerge község önkormányzata is, megvalósíthatja a belterületi csapadékvíz elvezetésével kapcsolatos feladatait Mátramindszent és Becske önkormányzata, Szirák pedig az egészségügyi alapellátás infrastruktúráját fejlesztheti.