Lufieregetéssel zárult a biztonságos vakációért hét Bátonyterenyén

Nagy sikere volt a tizenegyedik bűn-és balesetmegelőzési tábornak is Bátonyterenyén, melyet idén a járvány miatt két hetesre bővítettek, így több turnusban fogadták a szervezők a résztvevőket. A kisdiákok ezidő alatt többek között megismerhették a KRESZ szabályait, megtanulták kezelni a rájuk leselkedő veszélyeket, elsajátították a kerékpár bizonságos használatát, sőt ismeretterjesztő előadásokon és izgalmas kirándulásokon is részt vettek. A vakációt végül látványos lufieregetés zárta, a Városház téren száz környezetbarát luftballont engedtek a magasba.

Június 29-e és július 10-e között került megrendezésre a 11. Biztonságos Vakációért Hét elnevezésű bűn-és balesetmegelőzési tábor Bátonyterenyén. Az eseményt idén a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és a Bátonyterenyei Gyerekesély Program közösen szervezte meg.

Az első turnus résztvevőit június 29-én Gergely Annamária, rendőr százados köszöntötte, majd Nagy-Majdon József, a város polgármestere szólt a gyerekekhez, pedagógusokhoz.

Bátonyterenye első embere akkor rámutatott: rendszerint nagy sikere van ennek a tábornak, a gyerekek amellett, hogy megismerhetik a rendőrségi eszközöket, bővítik tudásukat a bűn-és balesetmegelőzés terén szép élményekkel is gazdagodnak. Ezt követően köszönetet mondott a program szervezőinek, segítőinek.

A folytatásban Csík Csaba, rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője kívánt kellemes kikapcsolódást a tábor résztvevőinek, majd a gyerekek kézműves foglalkozásokon, valamint játékos versenyeken vehettek részt, melyekkel a rendőrök a szabadidő tudatos, hasznos és biztonságos eltöltéséhez mutattak példát a kisdiákoknak.

A vakáció további részében bővítették bűn-és balesetmegelőzési ismereteiket a gyerekek, elsajátították a KRESZ, az erdőjárás és a vasúti közlekedés szabályait, ismeretterjesztő előadásokat tekintettek meg, illetve ügyességi és kézműves programok is vártak rájuk. Mindezek mellett a kirándulások sem maradtak el, ellátogattak ugyanis Fenyvespusztára, a Salgótarjáni Sportcentrumba valamint a Mátraverebély-Szentkúti nemzeti kegyhelyre is.

Mint megtudtuk ebben az évben több mint nyolcvan, környékbeli általános iskolás vett részt a Bizonságos Vakációért Hét táboraiban. A programsorozatot július 9-én végül egy nagyszabású rendezvény koronázta meg. A Magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulóját látványos lufieregetéssel ünnepelték meg a résztvevők a Városház téren, összesen 100 darab környezetbarát luftballont engedtek a magasba.

A záró eseményen Nagy-Majdon József, polgármester és Csík Csaba, rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője értékelte az idei tábort, örömüket fejezték ki a rendezvény népszerűsége kapcsán, majd megköszönték a szervezők munkáját. Ezt követően további kellemes és balesetmentes vakációt kívántak a gyermekeknek.