Árokba hajtott és felborult egy autó Nógrád megyében (helyszíni fotók)

Fotó: police.hu

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A 2-es számú főúton, Szendehely irányából haladt személygépkocsival Rétság felé egy 21 éves nő 2020. július 19-én 18 óra körül, amikor egy balra ívelő kanyarban lehaladt az úttestről, az út menti árokba hajtott és felborult. A balesetben a gépjármű sofőrje sérült meg.

A megye területén az elmúlt napon további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a fáradtság teljesítménykorlátozó, a biztonságos közlekedéssel össze nem egyeztethető hatása a gépjárművezetés terén is egyértelműen kimutatható. A fáradt állapotban történő vezetés jelentősen növeli a balesetek veszélyét. E kockázat minimalizálása érdekében fontos néhány tanács betartása.

  • Győződjenek meg arról, hogy a jármű vezetésére alkalmas állapotban vannak-e! Soha ne kezdjék meg az utazást, ha fáradtak! Kerüljék a hosszabb utazásokat éjfél és reggel 6 óra között, amikor a természetes éberség a legalacsonyabb szintű!
  • Tervezzék meg előre utazásaikat, két óra vezetés után legalább 15 perces szünet tartása ajánlott!
  • Fáradtság érzet esetén, biztonságos helyen álljanak meg! Ne álljanak meg az autópálya leálló sávjában!

… hogy mindenki hazaérjen!

Forrás:police.hu