Táborozó gyerekeknek tartottak prevenciós előadást a rendőrök Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának szakembere tartott a napokban az etesi Fogad-lak Jelenlétházban megrendezett gyermektábor részvevőinek érdekes és a jövőben is hasznos, filmvetítéssel egybekötött prevenciós foglalkozásokat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagy a nyári szünet veszélyeiről, valamint a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól beszélgetett a gyerekekkel. Ezt követően Sulyok Gábor rendőr főtörzszászlós a 112-es központi segélyhívó szám rendeltetésszerű használatáról, valamint az indokolatlan hívások veszélyéről és a büntetőjogi felelősségre vonásról beszélt a táborozóknak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának kiemelt főnyomozója, Bárnai Kinga rendőr őrnagy az internetbiztonságról tartott – filmvetítéssel egybekötött – előadást. A multimédiás foglalkozáson a bűnmegelőzési szakember a közösségi média veszélyeiről, így az internetes zaklatásról, az online zsarolásról és bántalmazásról, illetve az internetfüggőségről beszélgetett a gyerekekkel.

Az internet és közösségi média használatáról a táborozók érdekes tudáskvízt töltöttek ki az előadás végén.