Augusztustól a szálláshelyeken is népszerűsítik a nógrádi termékek online piacterét

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke az augusztus 6-ai sajtótájékoztatón. Fotó: Concrete Média/Remenár János

Újabb lépéseket tett a Nógrád Megyei Önkormányzat a térségben található termelők támogatása érdekében, augusztustól médiakampánnyal és a helyi szálláshelyeken elhelyezett felhívásokkal, illetve brossúrákkal is népszerűsítik a korábban életre hívott „Vedd a nógrádit!” kezdeményezést, melyhez egy online piactér is kapcsolódik – világított rá a megyei közgyűlés elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Skuczi Nándor emlékeztetett: még márciusban döntöttek egy megyei gazdaságot erősítő programcsomag összeállításáról, melynek egyik pillére a „Vedd a nógrádit!” kezdeményezés, amihez kifejlesztették a veddanogradit.hu online piacteret is, a termelők és vásárlók találkozóhelyét.

-A célunk az, hogy minél többen keressék a „hazait”, a nógrádi termékeket, ezzel erősítve megyénk gazdaságát és megőrizve a helyi munkahelyeket – tette hozzá a közgyűlés elnöke, aki kiemelte azt is: ennek érdekében az itt élőket, és a megyei termelőket, valamint szakmai szervezeteket is megszólították már.

Augusztus 1-től a szálláshelyeken elhelyezett felhívásokkal és brossúrákkal, valamint médiakampánnyal is népszerűsítik a nógrádi termékeket bemutató online piacteret.

Skuczi Nándor a sajtótájékoztatón elmondta: még tovább szeretnék népszerűsíteni ezt a kezdeményezést, így augusztus 1-től médiakampányt is indítottak, mely három hónapig tart és „A megyei indentitás erősítése Nógrádban” című pályázatból finanszírozzák.

-Emellett szeretnénk a portékánkkal megkínálni a hozzánk érkezőket is. Ezért úgy döntöttünk, hogy megkeressük a programunkkal a megyei szállásadókat és megkérjük őket, hogy csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez – húzta alá az elnök, hozzáfűzve: azoknak a szállásadóknak akik melléjük állnak ebben az ügyben, ingyenesen küldenek egy bekeretezett felhívást és néhány brossúrát a Vedd a nógrádit! programról.

-Azt szeretnénk, hogy az ideérkező vendégek közül minél többen eltaláljanak a veddanogradit.hu oldalra és megnézzék, hogy a szálláshely környékén milyen termékeket állítanak elő. Amennyiben kedvük van, ez akár lehet egy családi program is, hogy egy kirándulással megkeresik a nekik tetsző termékeket, kipróbálják a portékákat, megízlelik a nógrádi ízeket, és ami elnyeri tetszésüket, abból vihetnek haza is, ezzel öregbítve megyénk hírnevét – fogalmazta meg Skuczi Nándor.

A megyei közgyűlés elnöke a jövőbeni terveiket illetően elmondta: azt tervezik, hogy megalkotják majd a nógrádi termékek minősítő védjegyét is, amellyel a helyi értéket és minőséget kívánják kifejezni és elismerni.