BENU Kupa – Magyar tornagyőzelem a vb-főpróbán

A magyar válogatott nyerte a Budapesten rendezett BENU Kupa férfi vízilabdatornát, amely a hétvégén kezdődő hazai vizes világbajnokság főpróbájának számított Märcz Tamás legénysége számára.

Az eyüttes a négycsapatos torna vasárnapi zárónapján a románokat győzte le, így százszázalékos teljesítménnyel végzett az első helyen.
Märcz Tamás szövetségi kapitány elégedetten összegzett az M4 Sportnak, hangsúlyozva, hogy jó, hasznos és színvonalas tornát nyertek meg.
„Van még miben javulni, pontosítani kell egy-két dolgot, a mai meccsen kapott kilenc gól is kicsit sok, oda kell figyelni a végére is, mert négy negyedig tart egy mérkőzés” – jelentette ki a szakvezető, hozzátéve, két nap pihenőt kap mindenki a feltöltődésre, aztán jöhet a vb.
„Rendben lesz a csapat az ausztrálok elleni világbajnoki nyitómeccsre” – szögezte le Märcz Tamás.
A budapesti vb-nyitány hétfőn este lesz Ausztrália legjobbjai ellen.
Eredmény:

Magyarország-Románia 15-9 (3-2, 2-2, 7-1, 3-4)

a magyar góldobók: Manhercz 5, Erdélyi, Vámos 3-3, Hosnyánszky 2, Hárai, Török 1-1

Az elején „döcögött” a magyar válogatott játéka, a pontatlan befejezések miatt a románok tartani tudták a lépést egészen két negyeden át. A nagyszünetre 5-4-es hazai vezetésnél vonultak el a csapatok, a harmadik negyedben aztán a Märcz-alakulat megrázta magát, meg sem állt 9-4-ig, gyakorlatilag már ekkor eldöntve a mérkőzés végkimenetelét.     A hazai gárda legeredményesebbje az öt gólig jutó Manhercz Krisztián volt.

A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Románia 3, 4. Kanada 0