Négysávosítás: megkezdődtek az épületbontások Kisterenyén

Megkezdődött a 21-es számú főút építési munkálatai miatt kisajátított építmények bontása Kisterenyén-erről a térség országgyűlési képviselője osztott meg néhány fotót közösségi oldalán.

Becsó Zsolt azt írta:Nyilvánvaló, hogy egy ilyen volumenű beruházás kellemetlenséggel is jár, sőt vannak, akik nem támogatják, de ez a fejlesztés a jövőről szól, a biztonságosabb és gyorsabb közlekedésről, a jobb életről és a fejlődés lehetőségéről, ezért kiemelt prioritású beruházásnak kell tekinteni a 21-es fejlesztését.

Bátonyterenye külterületén lőszermentesítést, cserjeirtást, és fakivágást végeznek

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nél kérdésünkre közölték: a város külterületén jelenleg a fakivágás, a cserjeirtás, a humuszleszedés, és a lőszermentesítés zajlik, emellett folyik a közműtervek szolgáltatókkal történő egyeztetése, a meglévő tervek felülvizsgálata és a vállalkozók által készítendő tervek készítése.

A város belterületén a fakivágások mellett elkezdődtek az épületbontások

A NIF-nél ismertették továbbá, hogy a város belterületén szintén végzik a fák kivágását, illetve a munkaterület előkészítését a szakemberek, továbbá megkezdődött az útépítéshez kisajátított épületek bontása is.

A közeljövőben a belterületi szakasz földmunkái, valamint a gyalogos aluljárók kivitelezésének előkészületei kezdődnek meg- tették hozzá.

Nógrád V. szakaszán 6,6 km hosszan történik négynyomúsítás

Az ipari parknál, a 23-as számú főút és a Zrínyi utca találkozásánál, a Gyermekek útja és Jászai Mari utca keresztezésében valamint a Köztársaság útnál turbó körforgalom épül. A Nagybátonyi csomópont (Béke utca), az üzemanyagtöltő állomás és a bevásárlóközpont közös csomópontja, valamint a Honvéd utca csomópontja kanyaródósávos csomópontként lesz kiépítve. A beruházás részeként híd épül a Bükkvölgyi-patak felett a 21. sz. főúton és a párhuzamos szervizúton. A Nagybátonyi csomópont előtt a kerékpárosok számára aluljáró könnyíti majd a közlekedést, a gyalogosok biztonságos átkelését pedig Kisterenye területén 3 gyalogos aluljáró biztosítja majd.

A kivitelező a HE-DO Kft. – SWIETELSKY Magyarország Kft. – KM Építő Korlátolt Felelősségű Társaság, mint közös ajánlattevő. A kivitelezés ezen a szakaszon nettó 9.959 milliárd forintból valósul meg.

A korszerűsítés célja, hogy az új, 2×2 sávos út fejlesztésével Salgótarjánt és Nógrád megyét bekössék az országos gyorsforgalmi úthálózatba.