Fiatalok gyártottak bombákat Nógrád megyében (videóval)

Egy 17 és egy 18 éves fiút fogtak el a rendőrök Nógrád megyében, a fiatalok robbanóanyagokat és robbantószereket állítottak elő, és robbantásokat is végeztek Mátramindszent külterületén – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Nágel Tamás elmondta: a 18 éves mátramindszenti és a 17 éves dorogházi fiatalembert közös akcióban fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének és a nógrádi bűnügyi igazgatóságnak a munkatársai pénteken.

A házkutatásokon robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint az előállításukhoz szükséges eszközöket foglaltak le, azok egy részét a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a helyszínen megsemmisítették – tette hozzá.

Mint a sajtóreferens elmondta, a TEK felderítési információi és a nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2014-től engedély nélkül készítettek és tartottak maguknál különböző robbanóanyagokat és robbantószereket a 18 éves fiatalember mátramindszenti lakóhelyén, és a község külterületén különböző robbantásokat is végeztek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt folytat büntetőeljárást a fiatalok ellen. A 18 éves fiatalembert őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását.
A bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték.

A cikkhez tartozó videókat itt lehet megtekinteni:

https://www.youtube.com/watch?v=6D0mju8Bw-E

https://www.youtube.com/watch?v=MI5nQgcBsV0