Drogdílerekre csapott le a rendőrség Nógrádban

Két férfi és két nő értékesítette a kábítószert Balassagyarmaton, Dejtáron, Patakon és Rétságon.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 36 éves szandai férfi, egy 41 éves dejtári nő, valamint egy 32 éves balassagyarmati férfi és egy 25 éves balassagyarmati nő ellen, továbbá kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt egy 18 éves dejtári férfi ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a 32 éves balassagyarmati férfi és élettársa 2016. évtől balassagyarmati otthonukban, továbbá Dejtáron és Rétságon értékesítettek kábítószert a 18 éves férfi és egy másik személy részére, akik azt elfogyasztották.

A 36 éves szandai lakos 2014-től Dejtár belterületén több személy részére – köztük a 18 éves dejtári férfi részére is – adott át narkotikumot abból a célból, hogy azt Dejtár, Patak, Balassagyarmat és Érsekvadkert belterületén továbbértékesítsék. A 36 éves gyanúsított 2016 januárjában, valamint 2017 májusában Balassagyarmat és Dejtár belterületén további két személy részére értékesített az anyagból.

Megállapítást nyert az is, hogy a 41 éves dejtári nő 2017 januárjától szintén a lakásán értékesítette több személy részére kábítószert.

A rendőrök a nyomozás során a gyanúsítottak lakásán és ahhoz tartozó melléképületekben házkutatást tartottak, melynek során alufóliába és nejlon tasakba csomagolt különböző kábítószergyanús anyagokat és azok értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A nyomozás során eddig beszerzett szakértői vélemények alapján a lefoglalt anyagok egy része kábítószernek minősül.

A rendőrök a 36 éves szandai férfit és négy társát elfogták, a kapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott két férfit és két nőt bűnügyi őrizetbe vették. Az eljárás jelenlegi szakaszában a 18 éves férfi és a 41 éves dejtári nő szabadlábon védekezhet, míg másik három társuk előzetes letartóztatását az illetékes bíróság elrendelte.

Fotó:illusztráció