Huszonegyes: bontják a Sulyomtető sziklát, épülnek az aluljárók

Ahogyan arról korábban beszámoltunk gőzerővel halad a 21-es számú főút újabb szakaszainak négysávosítása. Az építkezés célja, hogy az új, kétszer kétsávos út fejlesztésével Nógrád megyét is bekapcsolják az országos gyorsforgalmi úthálózatba. De, hogyan is állnak jelenleg a korszerűsítési folyamatok? A munkálatok részleteiről, illetve az esetleges forgalomkorlátozásokról Karcagi Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.(NIF) kommunikációs igazgatója számolt be lapunknak.

– A város külterületén a földműépítési munkák folytatódnak. Megkezdődtek a közműkiváltási munkák, illetve a Sulyomtető szikla bontása.

Ez utóbbi tartós forgalomkorlátozással jár a 21-2409 j. út csomópontjában. (Bátonyterenyei leágazás). A 21. sz. úton tartósan előzési tilalom, és 60, illetve 40 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. 2017. 09.22-től hétvégénként a 23 sz. úton fél pályás lezárásokra kell számítani jelzőlámpás forgalomirányítással. Vizslás felől megkezdődik a bal pálya pályaszerkezetének építése.

Kisterenye belterületén néhány napon belül befejeződnek az épületbontási munkák. Megkezdődtek a közműkiváltások, és az aluljárók építési munkái, valamint elindult az 1000 mm átmérőjű csapadékvíz gyűjtő csatorna építése, mintegy 700 m hosszban. 2017. 09.18-tól a Zrínyi u. 3-4 hét időtartamra lezárásra kerül.

A buszmegállók megközelítésére ideiglenes járdák épülnek. A későbbiekben váltakozva a Névtelen út, a József Attila út, és a Jászai Mari út csomópontja is hosszabb időre lezárásra kerül. A terelőutakat az Önkormányzattal, és a Magyar Közút Kht.-val egyeztetve jelöljük ki- részletezte a kommunikációs igazgató.