Tizedszer adták át a Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait

Díjátadó ünnepséggel kezdődött a Zenthe Ferenc Színház legújabb premierjének estéje, a Még egyszer hátulról – függöny fel! című előadás előtt adta át a salgótarjáni színház az elmúlt évad teljesítményeit elismerő díjait.

A hétfő esti telt házas színházteremben Simon Lajos, a színház igazgatója fejezte ki köszönetét a publikumnak, hogy rendre megtöltik előadásaikon a nézőteret, majd P. Kerner Edit adta át a Vertich Színpadstúdió és a Zenthe Ferenc Színház művészének, K. Müller Zsófiának a T. Pataki László Emlékgyűrűt. A folytatásban a Zenthe-emlékplaketteket vehette át Vándor Éva, akinek a társulat belső szavazáson ítélte oda az elismerést az elmúlt évadbeli teljesítménye alapján. A színháztámogatásért ez évben dr. Csongrády Béla közíró és P. Tóth László több évtizedes munkáját ismerték el a Zenthe-emlékplakettel.

Vándor Évát a társulat mellett a közönség is a legjobbnak ismerte el

Immár tizedik alkalommal adta át a salgótarjáni színház a Vastaps-díjat, amelyet a közönség szavazata alapján lehet kiérdemelni. A 2016/2017-es évad legjobb meseszínházi előadása a Bartók Kamaraszínház Play című darabja volt, a díjat Hernicz Albert rendező-koreográfus vette át. A legjobb gyermek előadásnak a Budaörsi Latinovits Színház és a MúzsArt Társulat művét, A két Lottit szavazata meg az ifjú publikum, Tövispataki Beáta, a mű fordítója köszönte meg az elismerést. A Zenthe Ferenc Színház repertoárjáról az A pillangók szabadok lett a legjobb ifjúsági darab, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály színészek, valamint Szarka János rendező léphetett színpadra az elismerést jelképező üvegkockáért.

A legjobb zenés előadásnak az Experidance Produkció az A gyöngyhajú lány balladája című musicaljét látta a közönség, a díjat átvevő Vona Tibor producer további színvonalas előadásokat ígért. Az évad legjobb előadásának a Zenthe Ferenc Színház Augusztus Oklahomában című drámáját szavazták meg, Susán Ferenc, a darab rendezője köszönte meg a bizalmat. A legjobb színésznő kategóriában is az Oklahoma szereplője vitte el a pálmát, a Violet Westont alakító Vándor Évát tüntette ki az ezerfejű cézár, míg a legjobb férfi színész a Száll a kakukk fészkére című előadásban Randle McMurphy bőrébe bújó Szabó Kimmel Tamás lett, aki az elsimerést egy későbbi időpontban veszi át – közölte a Zenthe Ferenc Színház.

Forrás: 3100.hu

Borítófotó: Tövispataki Beáta Vastaps-díjat, Vándor Éva Vastaps-díjat és Zenthe-emlékplakettet, dr. Csongrády Béla Zenthe-emlékplakettet vehetett át (Fotók: Lőrincz Bence)