Hozzávalók (4 fő):
Vörösboros sertéskaraj:
- 1 fej nagyobb méretű vöröshagyma
- 4 fej gomba
- 2 db paprika
- 2dl vörösbor (nálam: cabernet Sauvignon)
- pirospaprika
- só, bors
Túrós szerecsendiós nokedli:
- 200 g búzaliszt (BL55)
- 2db tojás (L-es méretű)
- 120 ml víz
- 2 csipet só
- 2-3 evőkanál friss túró
- egy csipet szerecsendió
- petrezselyem
Elkészítés:
Sziasztok! Ma se sem tétlenkedtem, újabb ételt hoztam nektek. Ezúttal egy vörösboros, gombás sertéskarajt készítettem, hozzá pedig túrós-szerecsendiós nokedlit. Próbáljátok ki ti is, szerintem ez is nagyon finom lett. A bornál lehetőleg törekedjetek a minőségre (nálam: cabernet Sauvignon), előtte, közben, utána is érdemes kóstolgatni 😉
Az apróra vágott hagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sertésszeleteket, továbbá annyi vizet, hogy ellepje a húsokat.
Ezután hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, sót, borsos, és párolni kezdjük. A folytatásban mehet bele a vörösbor, tovább pároljuk.
Amikor már félig készen van, hozzáadjuk a zöldségvariációkat és fedő alatt tovább készítjük. Időnként megfordítjuk a húsokat.
Amint ezzel megvagyunk, jöhet a nokedli. Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható. A nokedli szaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedli tésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz felszínére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz! El is készültünk. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Alapi Öcsi