Vörösboros, gombás sertéskaraj, túrós-szerecsendiós nokedlivel

Hozzávalók (4 fő):

Vörösboros sertéskaraj:

  • 1 fej nagyobb méretű vöröshagyma
  • 4 fej gomba
  • 2 db paprika
  • 2dl vörösbor (nálam: cabernet Sauvignon)
  • pirospaprika
  • só, bors

Túrós szerecsendiós nokedli:

  • 200 g búzaliszt (BL55)
  • 2db tojás (L-es méretű)
  • 120 ml víz
  • 2 csipet só
  • 2-3 evőkanál friss túró
  • egy csipet szerecsendió
  • petrezselyem

Elkészítés:

Sziasztok! Ma se sem tétlenkedtem, újabb ételt hoztam nektek. Ezúttal egy vörösboros, gombás sertéskarajt készítettem, hozzá pedig túrós-szerecsendiós nokedlit. Próbáljátok ki ti is, szerintem ez is nagyon finom lett. A bornál lehetőleg törekedjetek a minőségre (nálam: cabernet Sauvignon), előtte, közben, utána is érdemes kóstolgatni 😉

Az apróra vágott hagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sertésszeleteket, továbbá annyi vizet, hogy ellepje a húsokat.

Ezután hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprikát, sót, borsos, és párolni kezdjük. A folytatásban mehet bele a vörösbor, tovább pároljuk.

Amikor már félig készen van, hozzáadjuk a zöldségvariációkat és fedő alatt tovább készítjük. Időnként megfordítjuk a húsokat.

Amint ezzel megvagyunk, jöhet a nokedli. Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát.  Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható. A nokedli szaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedli tésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.

Ha a nokedlik feljöttek a víz felszínére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz! El is készültünk. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Alapi Öcsi