Czibere Károly Bátonyterenyén: meg kell védenünk nemzeti szuverenitásunkat

A „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció, és a jövő évi választás tétje, hogy meg tudjuk-e védeni nemzeti szuverenitásunkat – hangsúlyozta a tegnapi bátonyterenyei lakossági fórumon a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Czibere Károly rámutatott: a kormány kemény munkával visszaállította a gazdaság működőképességét, így a jövedelmek, bérek és a nyugdíjak emelkedni tudnak, továbbá jut az adósság törlesztésére is.

Hozzátette: a kormány emellett kezébe vette az árszabályozást is, nagy mértékű rezsicsökkentést eszközölt, továbbá jelentősen nőt a foglalkoztatottak száma. Az elmúlt 25 évben soha nem volt 3,8 milliónál több munkavállaló, most pedig 4,4 millió van – emelte ki.

A lakossági fórumot -melyen Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett- óriási érdeklődés övezte.

Az államtitkár szólt a illegális bevándorlókról is. Azt mondta: a demográfiai összetételt nem mesterségesen kell megváltoztatni, nem migránsokat kell hívni az országba, hanem egy stabil, kiszámítható, biztonságos családpolitikai rendszert kell működtetni.

-Az elmúlt évek intézkedéseinek köszönhetően már látszanak a pozitív változások, a termékenységi ráta elkezdett növekedni, így a demográfiai változásokra igen is tudunk válaszolni – tette hozzá Czibere Károly, majd összegezte a nemzeti konzultáció lényegét.

-A mostani fórum-sorozat arról szól, hogy tudatosítsuk milyen lépeseken keresztül jutott el a magyar kormány ahhoz, hogy a 2010-ben örökölt katasztrófális állapotokat megszüntesse, és fejlődő pályára helyezze az országot. A Soros-terv ugyanakkor korlátozná a visszanyert szabadságot, szuverenitást. Ezért tartjuk ezeket a fórumokat, hogy ezekről az emberek tájékoztassuk, illetve minél nagyobb legyen a támogatásunk, erős felhatalmazással tudjon a kormány érvelni Brüsszelben.

20 ezren már kitöltötték a konzultációs kérdőívet

Sokan nem is várják meg, hogy megérkezzen a papír alapú kérdőív, hanem az interneten keresztül válaszolnak a feltett kérdésekre. Az itthoni válaszadók mellett a határon túli magyar állampolgárokra is számít a kormány. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en azt mondta: a nemzeti konzultáció komoly támogatást adhat a kormánynak – hangzott el az M1 Híradójában.