Tesztelték a leendő határvadászokat Nógrád megyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon újabb jelentkezők bizonyíthatták a rátermettségüket a fizikai-, orvosi- és pszichológiai vizsgálaton. A felvételi eljárás 2017. október 19-én erőnléti felméréssel kezdődött, ahol felülés, fekvőtámasz, fekve nyomás, függeszkedés, helyből távolugrás, és ingafutás közül négy választott számban, végezetül a 2000 méteres futás során kellett megfelelniük a jelentkezőknek. A nap végén pszichológiai vizsgálat és az egészségügyi szűréssel fejeződött be a megmérettetés.

Nógrád megyében a toborzó csoport tagjai továbbra is várják az érdeklődőket. A rendőrök 2017. október 22-én Balassagyarmaton, a XVII. Nógrád Megyei Fekvenyomó Kupán válaszolnak a határvadász-képzés felvételi követelményeivel, valamint a képzéssel kapcsolatban feltett kérdésekre.

A határvadász-képzés részleteiről, valamint a felvételi követelményekről a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, a megye valamennyi rendőrkapitányságán, rendőrőrsén és a Magyar Rendőrség honlapján is tájékoztatást kaphatnak.