Rendőrök segítik a temetőkbe látogatókat Nógrád megyében is

A mindenszentek és halottak napja alkalmából elhunyt szeretteinkre emlékezünk és ezért Nógrád megyében is sokan útra kelnek. A napokban a közúti forgalom sűrűsége a többszörösére nő. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és rendőrkapitányságainak illetékességi területén közlekedők a közutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak.  A közterületi jelenlét ilyenkor elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul, de a rendőrök a közlekedési szabályok megsértői ellen is fellépnek. Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve egyes helyszíneken forgalomkorlátozást rendel el.

  • Kérjük, hogy figyeljék a közúti jelzéseket, s ha tehetik, a híradásokból és az internetes honlapok segítségével már az út megkezdése előtt tájékozódjanak a várható változásokról!
  • Biztonságuk érdekében indulás előtt ellenőrizzék, ellenőriztessék a gépjármű műszaki állapotát! A gépjárművek izzóinak fényereje sokévi használat után csökkenhet, szennyeződés, sár és vízpermet ugyancsak jelentősen ronthatja a fényerőt, ezért fontos a rendszeres ellenőrizés és a karbantartás!
  • Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy a rendőrség ebben az évben is meghirdette a „Látni és Látszani 2017 – egymásért” elnevezésű kampányt. A programban a gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át a járműveik világítóberendezését és ellenőriztethetik a látásukat.
  • Bővebb információk a www.police.hu, a www.baleset-megelozes.eu, valamint a www.latnieslatszani.hu weboldalakon találhatóak. Ajánljuk mindenki figyelmébe, hogy látogassa meg az oldalakat, éljen a felajánlott lehetőségekkel, és nem utolsó sorban vegye figyelembe a közelgő időszakra vonatkozó közlekedésbiztonsági ajánlásokat!
  • Minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe!
  • Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak!
  • A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb képviselői. Fontos, hogy amennyiben az esti órákban közlekednek, gondoskodjanak megfelelő láthatóságukról a közlekedés többi résztvevője számára.