Kilencen szenvedtek klórgázmérgezést az egyik nyíregyházi uszodában

Nyíregyháza, 2017. november 21. A tûzoltók segítségével mentõk viszik kórházba Nyíregyházán a Sóstói úton fekvõ közintézmény uszodájából a klórgázmérgezést szenvedettek egyikét 2017. november 21-én. A Nyíregyházi Egyetem területén lévõ uszoda egyik helyiségében hypót és kénsavat öntöttek össze, ekkor szabadult fel a mérgezõ gáz. A mentõk két embert közepesen súlyos, hetet pedig enyhe fokú mérgezéssel vittek a nyíregyházi kórház sürgõsségi betegellátó központjába. MTI Fotó: Taipusz Attila

Kilencen szenvedtek klórgázmérgezést az egyik nyíregyházi uszodában kedd délelőtt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a mentők két embert közepesen súlyos, hetet pedig enyhe fokú mérgezéssel szállítottak be a nyíregyházi kórház sürgősségi betegellátó központjába.
Dóka Imre, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, a Sóstói úton fekvő közintézmény uszodájának egyik helyiségében hypót és kénsavat öntöttek össze, ekkor szabadult fel a mérgező gáz. Az MTI információi szerint a Nyíregyházi Egyetem területén, a Bessenyei Hotel mellett lévő uszodában történt a baleset.
A helyszínre riasztott tűzoltók teljes légzésvédelmi felszerelésben három embert mentettek ki az épületből, a többieknek sikerült saját erejükből kimenekülni.
A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez az uszoda területén – tette hozzá a szóvivő.