A tervezettnél gyorsabban halad a négysávosítás Bátonyterenyén

A vártál lényegesen gyorsabban halad a 21-es számú főút négysávosítása Bátonyterenyén. Vizslás felől már befejeződött a bal pálya pályaszerkezetének építése, és elkészült az aszfalt alapréteg a nagybátonyi elágazás utáni hétszáz méteren – tudtuk meg Kiss Boglárkától, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivőjétől.

Nagybátony külterületén néhány napon belül befejeződnek a munkák, folytatás 2018-ban az időjárás függvényében. A 21. számú úton az előzési tilalom, és 60, illetve 40 km/órás sebességkorlátozás továbbra is érvényben marad. A közműátépítések miatt december végéig még fél pályás lezárásokra kell számítani jelzőlámpás forgalomirányítással. Vizslás felől befejeződött a bal pálya pályaszerkezetének építése kötőréteg szinten. Ugyan csak elkészült az aszfalt alapréteg a bátonyterenyei elágazás utáni 700 m-en.

Kisterenye belterületén a közműkiváltási, közműépítési munkák hamarosan befejeződnek, a hónap végéig pedig a burkolat helyreállítási munkák is elkészülnek. December 20-ig folytatódnak az aluljárók építési munkái. A Zrínyi u. előreláthatólag február közepéig lesz lezárva, ezt követően már az új nyomvonalon helyezzük forgalomba. A buszmegállók megközelítésére ideiglenes járdák épültek, ezek fenntartása a téli leállás alatt is biztosítva lesz – ismertette a szóvivő.