A vetési varjak ellen harcolnak Bátonyterenyén

Mint arról korábban mi is írtunk: évek óta komoly kellemetlenséget okoznak a bátonyterenyei embereknek a vetési varjak. A legtöbb problémát a belváros néhány pontján okozzák csapatos megtelepedésükkel diákokat, lakókat, gépjárműveket zavarva. A szakhatóság engedélyével a hazánkban védett madarak kijelölt fészkeit a közelmúltban távolabbi helyekre költöztették át, de azokat kis idő múlva a korábbi helyeken újjáépítették.

Nem hagyja annyiban az önkormányzat!

A város önkormányzata úgy döntött, ismét harcolni fognak az ellen, hogy a varjakat kitelepítsék a belvárosból. Holnap az-az január 16-án reggel 8:00 órától, megkezdik a varjú fészkek áttelepítését,és azoknak a fáknak a lombkialakítását, amelyek már veszélyesek,és egyben alkalmasak a varjak fészkelésére – tájékoztatta lapunkat Molnár Ferenc önkormányzati képviselő.

Kiemelte azt is: kérik a lakókat, hogy a gépkocsikat erre az időszakra, máshol helyezzék el. Ez főleg a Gesztenye útiakat érinti, ezért a munkálatok ideje alatt ez az utca le lesz zárva! – Kérem még, hogy legyenek türelemmel, mert a munka során, komolyabb zajok is előfordulnak- tette hozzá.