Kiválasztották Nógrád megye legjobb helyesíróit

Idén is megrendezték az Implom József  Középiskolai Helyesírási Verseny megyei fordulóját. A megmérettetés házigazdája a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája volt, ahol tollbamondást írtak és feladatlapot töltöttek ki a résztvevők.12 középiskola nevezte be 30 legjobb helyesíró diákját. A tanulók gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai kategóriában mérték össze tudásukat. Munkájukat 3 tagú zsűri értékelte: Székyné dr. Sztrémi Melinda elnök, az Óbudai Egyetem salgótarjáni telephelyének igazgatója, Ádám Klára, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium magyartanára és Lékóné Lantos Zsuzsanna, a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium szaktanácsadó magyartanára.

A verseny helyezettjei:

Gimnáziumi kategória

  1. Paulik Krisztina Beáta (Mikszáth Kálmán Líceum)
  2. Dancsok Lilla (Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium)

III. Simon Lili (Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium)

Szakgimnáziumi kategória

  1. Gortva Klaudia (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
  2. Kovács Kristóf (Salgótarjáni SZC Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

III. Gordos Máté (Salgótarjáni SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)

Szakközépiskolai kategória

  1. Gábri Dávid Gábor (Salgótarjáni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája)

A verseny célja az anyanyelv, mint nemzeti értékünk iránti tisztelet, a tudatos nyelvhasználat iránti igény, a tanulók és a széles közvélemény nyelvi érzékenységének fokozása.

A nyerteseknek gratulálunk, az országos döntő résztvevőinek eredményes szereplést kívánunk.

Fotó: illusztráció