Elkapták a rendőrök a 24 éves nógrádi drogdílert (videóval)

A szécsényi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit és gyanúsítottként hallgattak ki öt kábítószer fogyasztót.

A beszerzett rendőri információk és adatgyűjtés alapján a 24 éves endrefalvai férfi 2017. február 10-én 18 óra körül egy Szécsény belterületén parkoló személygépkocsi ablakát betörte, majd abból egy női táskát tulajdonított el, melyben a sértett iratai, mobiltelefonja és 250.000 Ft készpénze volt.

A nyomozás során a rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. szeptember 15-én egy dunavarsányi férfitől közel 100 gramm tömegű növényi törmeléket és 16 gramm fehér port vásárolt, melyek kábítószernek minősülnek. A Pásztói Rendőrkapitányság egyenruhásai még aznap Pásztó külterületén ellenőrizték a gépjárművel közlekedő gyanúsítottat, majd a férfi által vásárolt kábítószer teljes egészét a gépkocsiban megtalálták és lefoglalták. Az eljárásba bevont toxikológus-szakértő szakvéleményében kimondta, hogy a gépkocsiban utazó 28 éves és 35 éves endrefalvai férfiak a rendőri intézkedést megelőzően kábítószert fogyasztottak.

A 24 éves férfi 2017. szeptember hónapban – szóban – megállapodott egy 44 éves mátraverebélyi és egy 29 éves endrefalvai férfival, hogy részükre kábítószert értékesít, mely szándéka csak azért hiúsult meg, mert a rendőri intézkedés során tőle a kábítószert lefoglalták.

A nyomozók 2018. január 16-án megtartott házkutatások során a 29 éves endrefalvai férfinál 0,35 gramm tömegű, míg egy 36 éves szécsényi lakosnál 4 gramm tömegű kábítószergyanús anyagot találtak meg és foglaltak le.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a 24 éves endrefalvai férfit lopás bűntett és kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tesz a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

A nyomozók a 44 éves mátraverebélyi, a 36 éves szécsényi, valamint a 28 éves, a 29 éves és a 35 éves endrefalvai lakosokat kábítószer birtoklás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A hatóság a 26 éves dunavarsányi férfi ellen elfogatóparancsot bocsátott ki.