Átadták az ország első új építésű, ülőszékes sífelvonóját Mátraszentistvánban

Mátraszentistván, 2018. január 24. Az új négyüléses sífelvonó a mátraszentistváni Síparkban 2018. január 24-én, az átadás napján. MTI Fotó: Komka Péter

Üzembe helyezték Magyarország első új építésű, ülőszékes sífelvonóját Mátraszentistvánban, a 850 millió forintos, részben állami támogatást élvező sípálya-fejlesztés részeként.

Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán a beruházás átadó ünnepségén, a síparkban emlékeztetett rá, hogy a kormány 25 százalékos támogatást nyújt magyarországi sípályák fejlesztéséhez. Ennek a programnak része a mátraszentistváni sípark fejlesztése, amelyhez a működtető vállalkozás 150 millió forint állami forrást kapott.

A beruházás legjelentősebb eleme az ülőszékes sífelvonó, amelyet az osztrák Doppelmayr cég épített. A kerékpárok szállítására is alkalmas létesítmény a tervek szerint négyévszakos felvonóként üzemel majd – ismertette.

Mátraszentistván, 2018. január 24.
Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelõs kormánybiztos (j2) az új négyüléses sífelvonón a mátraszentistváni Síparkban 2018. január 24-én, az átadás napján.
MTI Fotó: Komka Péter