Modern eszközökkel növeli aszfaltgyártási kapacitását a HE-DO Kft. Salgótarjánban

Abasáron és Salgótarjában is új eszközöket telepít a vállalat egy GINOP pályázaton elnyert támogatásból, a fejlesztés az újrahasznosításban is előrelépést hoz.

Az aszfaltgyártáshoz szükséges kapacitásnövelő beruházásokat végez a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. abasári és salgótarjáni telephelyein – áll a cég szerdai közleményében. A cég a fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatási döntése szerint tavaly decemberben 374.796.739 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A HE-DO Kft. a támogatás keretében az említett telephelyeken működő aszfaltkeverő telepeken az aszfaltgyártási alapanyagok előállításához szükséges eszközbeszerzésekkel végez kapacitásnövelő beruházásokat.

Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően többek között:

  • növekszik a keverőtelepeken legyártott és elszállításig tárolt melegaszfalt-tároló berendezés kapacitása,
  • az erőgépek beszerzése által növekszik a munkaterületeken elbontandó és a keverőtelepeken felhasználható újrahasznosítható anyag mennyisége, azaz megvalósul a recycling rendszer fejlesztése, az alapanyag előállítástól a késztermék elkészítéséig.
  • A salgótarjáni telepen végzett fejlesztés során az alacsony hőmérsékletű aszfalt előállításának mennyisége is emelkedik.

A HE-DO Kft. a fenti beruházásokkal a megnövekedett minőségi és mennyiségi piaci igényeket igyekszik kielégíteni, illetve a modern eszközök beszerzésével a technikai fejlődéssel kíván lépést tartani. A cég elmondása szerint az NGM által elnyert pályázat komoly segítséget nyújt a modern és hatékony eszközök beszerzésében.

Forrás: magyarepitok.hu